Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Wok
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 kiskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
3 db kardamom 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontokra annyi vizet öntünk, amennyi ellepi és amíg a többi előkészítéssel végzünk, forraljuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a fűszereket porrá törjük. A ghít serpenyőben felhevítjük és beleszórjuk a fűszereket, két percig kevergetve pirítjuk, óvatosan, ne égessük le, beleszórjuk a hagymaféléket és megfonnyasztjuk. Ekkor rádobjuk a csirkedarabokat, majd pár perc pirítás után felöntjük a leszűrt lével. Kb. fél óra alatt elkészül, a lángot úgy állítsuk be, hogy a végére sűrű szaft maradjon alatta.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)