Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecombfilé sajtos kefírrel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A combokat kicsontozzuk és ízlésünk szerint a bőrt is eltávolítjuk. A kefírbe keverjük a zúzott fokhagymát, a kétféle borsot és megsózzuk. A húst beletesszük és egy éjszakát hűtőben érleljük. Másnap lecsepegtetjük a combokat és a felhevített olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kevés páclét öntünk alá és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt levét pótoljuk. A megpuhult combokat emeljük ki és tegyük előmelegített tálra. A sütőedénybe öntsük bele az összes megmaradt páclét és forraljuk be a felére. Keverjük hozzá a megreszelt sajtokat és addig tartsuk a lángon, amíg a sajt elolvad. A mártást a húsokra kanalazzuk és tálaljuk.
Főtt tésztával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)