Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Uborkás, zsályás sertésszűz lencsés rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

Uborkás, zsályás sertésszüz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 maréknyi mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
2 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Lencsés rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csésze vöröslencse ? ? ? ? ? ?
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Uborkás, zsályás sertésszüz
A szűzpecsenyét felszeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban, hirtelen megsütjük és alufóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, belekeverjük a felvágott zsályaleveleket és a félkarikára szelt uborkát. Visszatesszük a hússzeleteket és a tejszínnel felöntve összeforraljuk. A szárazon megpirított mandulával meghintve, a lencsés rizzsel tálaljuk.

Lencsés rizs
A lencsét babérral, sóval és borssal ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A levét 2 csészényire egészítjük ki vízzel és ebben a lében főzzük a rizst puhára. Végül a rizst és a lencsét az olajjal leöntve összeforgatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)