Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tordai lacipecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Bogrács, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg bőrös malacgerinc ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük bele a hússzeleteket és hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. Másnap csepegtessük le a húst, hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd leitatva, forgassuk a paprikával és borssal elkevert lisztbe. Bő olajban, egyszer megfordítva süssük pirosra. Az olaj csak annyira legyen forró, hogy a hús megsüljön, de a paprika ne égjen meg. Konyhai papírtörlőre szedve, hagyjuk az olajat lecsepegni. Forrón tálaljuk, párolt káposztával és sült burgonyával, sok savanyúságot kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)