Uborkás, zsályás sertésszűz lencsés rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Uborkás, zsályás sertésszüz
Lencsés rizs
![]() Uborkás, zsályás sertésszüz A szűzpecsenyét felszeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban, hirtelen megsütjük és alufóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, belekeverjük a felvágott zsályaleveleket és a félkarikára szelt uborkát. Visszatesszük a hússzeleteket és a tejszínnel felöntve összeforraljuk. A szárazon megpirított mandulával meghintve, a lencsés rizzsel tálaljuk. Lencsés rizs A lencsét babérral, sóval és borssal ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A levét 2 csészényire egészítjük ki vízzel és ebben a lében főzzük a rizst puhára. Végül a rizst és a lencsét az olajjal leöntve összeforgatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||