Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Illatos süllőfilé

A kétujjnyi darabokra vágott süllőfilét sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalára egy-egy zsályalevelet fektetve a baconba tekerjük. Grillrácson pirosra sütjük, de vigyázzunk ne szárítsuk ki. Zöldsalátával tálaljuk. ... tovább

Illatos, fűszeres oldalas

A fűszereket mozsárban összetörjük és a tenyérnyi darabokra vágott oldalast jól bedörzsöljük velük. Egy éjszakára, hűtőben pihenni hagyjuk, majd másnap sózzuk és a zsírral átkenjük. Tepsibe tesszük, a negyedelt hagymával és ... tovább

Illatos, omlós csirkemell

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A tojásfehérjét, a keményítővel és némi sóval, borssal palacsintatésztaszerű masszává keverjük. A csirkemellszeleteket a masszába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára ... tovább

Indonéz csirkemell

A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen ... tovább

Ínyenc rakott csirkemell

A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le. A csirkemellet kifilézem ... tovább

Ínyenc saláta jércemellel

A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott ... tovább

Ír gulyás Dózsa módra

Először is, az ír gulyás nem igazán leves, állaga valahol a leves és pörkölt között félúton határozható meg. Igazi egytálétel. A marha legjobb részeiből készül, például felsálból. A húst megmossuk, nagy kockákra vágjuk, ... tovább

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Jambalaya

A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük. A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább

Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélával

Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább