Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hústekercs sajttal töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Töltött, Alufólia, Kemence, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és vékonyra klopfolom. A töltelékből négy rudat formálok és a hússzeletek egyik szélére rakom és feltekerem. A göngyölegeket baconba tekerem és szorosan alufóliába burkolom. 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöm. Lehet grillen is készíteni.
Párolt zöldséget és burgonyapürét adok köretnek.
Remek vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütni kell frissen.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)