Hústekercs sajttal töltve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
10 dkg
ricotta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
roquefort sajt |
357 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
88 |
60 dkg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és vékonyra klopfolom. A töltelékből négy rudat formálok és a hússzeletek egyik szélére rakom és feltekerem. A göngyölegeket baconba tekerem és szorosan alufóliába burkolom. 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöm. Lehet grillen is készíteni.
Párolt zöldséget és burgonyapürét adok köretnek.
Remek vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütni kell frissen.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)