Hústekercs sajttal töltve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Töltött, Alufólia, Kemence, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
60 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és vékonyra klopfolom. A töltelékből négy rudat formálok és a hússzeletek egyik szélére rakom és feltekerem. A göngyölegeket baconba tekerem és szorosan alufóliába burkolom. 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöm. Lehet grillen is készíteni.
Párolt zöldséget és burgonyapürét adok köretnek.
Remek vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütni kell frissen.