Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Csirkegordon rizi-bizivel

A csirkemellet lapjában majdnem teljesen bevágjuk és kihajtva, tenyerünkkel finoman megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkaszeletet és a sajtot. Visszahajtjuk és a szélét megtűzzük, hogy sütéskor benne maradjon a ... tovább

Csirkehús galuska

A csirkemellet darabokra vágjuk és botmixerben pürésítjük. Összekeverjük a hozzávalókkal és egy órára hűtőbe tesszük. Forrásban lévő sós vízbe vagy a levesbe kiskanállal galuskákat szaggatunk és kiforraljuk. 3 perc alatt ... tovább

Csirkehúsos sütőtöksaláta

A csirkemellet kockára vágjuk és a szójaszószból, a mézből, a zúzott fokhagymából és kevés borsból készített pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd a ... tovább

Csirkehússal töltött kínaikel

Vágjuk félbe a kínai kelt és a belsejét vágjuk ki, hogy tölthető kis csónakokat kapjunk. A kivágott darabokat aprózzuk fel. A csirkemellet vágjuk kis kockára, majd a vaj felén süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal félidőben ... tovább

Csirkemáj baconba burkolva

A csirkemájat megtisztítjuk, majd félbe vágjuk. A baconszeleteket, keresztben félbe vágjuk. A szalonnát meghintjük majoránnával és borssal, majd a fél csirkemájakat beletekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Tepsibe tesszük. 200 ... tovább

Csirkemáj macskajajra

A félfőre metélt hagymát a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat, majd fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott uborkát és felöntjük a tejszínben jól elkevert mustárral. Sózzuk, ... tovább

Csirkemájas-borsós felfújt sajtmártással

A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a ... tovább

Csirkemell burokban sütve

A csirkemellet kicsontozzuk és négy szeletté formázzuk. A tejszínt ráöntjük a felkockázott zsemlére. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy tepsit. A zsemléhez keverjük a hozzávalókat, majd botmixerrel pürésítjük. A fűszeres masszát ... tovább

Csirkemell citromos pácban

A filézett csirkemellet csíkokra vágjuk. Összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, a joghurttal, a lereszelt citromhéjjal és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük. Fél órát állni hagyjuk, majd forró olajban pirosra ... tovább

Csirkemell grillezett cukkinivel és vöröslencsés bulgurral

A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt ... tovább