A lisztet átszitálom, hogy levegősebb legyen, a főtt burgonyát összetöröm, az élesztőt a cukorral, a víz 1 harmadával (8 dl), jól összekeverem és a többi hozzávalóval együtt, a liszthez adom. Még kb. 16 dl víz kell.
A tésztát ... tovább
A nagyobb darabokra vágott karajt, kevés vízzel leöntve puhára főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a reszelt vöröshagymát megpirítjuk benne. Hagyjunk mindent kihűlni. Közben a sonkát vágjuk apró kockára. A ... tovább
A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített ... tovább
A laskára vágott káposztát babérlevéllel, néhány szem borssal, köménnyel és sóval ízesített vízben negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük és, megtisztítva, felkarikázzuk. A ... tovább
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább
A leveles tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tíz centis szalagokra vágjuk. A tölteléket csíkok egyik hosszanti szélére halmozzuk, majd feltekerjük,úgy, hogy a hajtás alulra essen. Arasznyi darabokra vágjuk és kiflivé ... tovább
A kétféle lisztet összeszitáljuk, majd egy akkor tálba tesszük amelyben dagasztani is tudjuk. A közepébe mélyedét nyomunk és beleöntjük, a 3 deci langyos cukros vízben, felfuttatott élesztőt. A tetejére kevés lisztet szórunk és ... tovább
Az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kerek kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy négy darabbal ki tudjuk bélelni a kis formákat és négy korong a tetejére is jusson. A tésztakosárba egy-egy lapjában félbevágott sajtot teszünk, a ... tovább
Öntsünk a kenyérsütő gépbe 4,5 dl langyos vizet, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dagasszuk össze. A legjobb, ha ezt reggel tesszük. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen kelni, estig. Vágjuk a tésztát négy darabra, majd ... tovább
A tyúkot négy darabba vágjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, olajban átforgatjuk és 10-12 órát letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.
A nagy szemű babot enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát, a ... tovább