Ciabatta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
75 dkg
kenyérliszt |
331 |
10.7 |
1.9 |
71.5 |
9.9 |
0 |
60 ml
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
3 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
szárított élesztő |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Öntsünk a kenyérsütő gépbe 4,5 dl langyos vizet, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dagasszuk össze. A legjobb, ha ezt reggel tesszük. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen kelni, estig. Vágjuk a tésztát négy darabra, majd formáljuk négy, szögletes lepénnyé. Tegyük lisztezett tepsire. Tegyünk a sütő aljába vízzel telt hőálló edényt, majd toljuk a sütőbe a tepsit. A sütő legyen 250 fokra előmelegítve, majd tíz perc múlva vegyük vissza a hőt 200 fokra és még negyed órát süssük.
Vágjuk a megsült péksüteményt lapjában ketté és töltsük meg a kedvünk szerinti töltelékkel.
Sonkával, mozzarellával, salátával isteni!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)