Ciabatta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Öntsünk a kenyérsütő gépbe 4,5 dl langyos vizet, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dagasszuk össze. A legjobb, ha ezt reggel tesszük. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen kelni, estig. Vágjuk a tésztát négy darabra, majd formáljuk négy, szögletes lepénnyé. Tegyük lisztezett tepsire. Tegyünk a sütő aljába vízzel telt hőálló edényt, majd toljuk a sütőbe a tepsit. A sütő legyen 250 fokra előmelegítve, majd tíz perc múlva vegyük vissza a hőt 200 fokra és még negyed órát süssük. Vágjuk a megsült péksüteményt lapjában ketté és töltsük meg a kedvünk szerinti töltelékkel. Sonkával, mozzarellával, salátával isteni! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||