Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyás kolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Töltött, Párolt, Kemence, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 kávéskanál borsmenta 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
25 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
25 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
50 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagyobb darabokra vágott karajt, kevés vízzel leöntve puhára főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a reszelt vöröshagymát megpirítjuk benne. Hagyjunk mindent kihűlni. Közben a sonkát vágjuk apró kockára. A húst daráljuk le, de a levét ne öntsük ki. A meghámozott burgonyát reszeljük le, keverjük össze a darált hússal, a sonkával, a fűszerekkel, a szalonnával és a hús főzőlevével. Kóstoljuk meg a masszát és ha szükséges, fűszerezzük. Töltsük szorosan sertés vékonybélbe és arasznyi szakaszonként tekerjük meg, majd a végét kössük el. Hideg helyen pihentessük két órát, majd megszurkálva abáljuk egy órát. A zsírt egy tepsibe tesszük és a kolbászokat 175 fokra előmelegített sütőben egyszer-egyszer megfordítva aranybarnára sütjük.
Párolt savanyúkáposztával tálaljuk.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)