Burgonyás rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
6 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat a tojássárgájával, sóval, borssal és szerecsendióval habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vágott petrezselymet, a fehérjehabot és a krumplit. Egy benedvesített konyharuhán kiterítjük az egyik réteslapot, bekenjük olvasztott vajjal, ráterítjük a második réteslapot; a tölteléket a réteslap alsó harmadára simítjuk, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét bekenjük felvert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben. kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Önállóan sör vagy borkorcsolyának, esetleg szaftos húsok mellé, köretnek kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)