Rakott sütőtök spenóttal
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 40 dkg				
		sütőtök					 | 
					78 | 
					1.5 | 
					0.6 | 
					16.5 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 maréknyi				
		spenót					 | 
					18 | 
					2.3 | 
					0.3 | 
					1.8 | 
					6.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejföl (20%)					 | 
					216 | 
					3.3 | 
					20 | 
					3.9 | 
					0 | 
					110 | 
				
				
						
					3 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		parmezán sajt					 | 
					375 | 
					22.6 | 
					29.7 | 
					1.6 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csipet				
		szerecsendió					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A hámozott és kimagozott sütőtököt csíkokra vágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. Egy evőkanálnyi olajon átsütjük. Teáskanálnyi felhevített olajon a spenótleveleket átpároljuk, közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A tojást a tejföl felével elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. A sütőtököt a spenóttal és a tojásos keverékkel összeforgatjuk. A maradék olajjal kikent kerek formába terítjük. A megmaradt tejfölt a tetejére kenjük, majd a reszelt parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt. Szeletekre vágva tálaljuk.
Sült pulykamell mellé tálalhatjuk, de önmagában is megállja a helyét.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)