Rakott sütőtök spenóttal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
sütőtök |
78 |
1.5 |
0.6 |
16.5 |
0.8 |
0 |
3 maréknyi
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hámozott és kimagozott sütőtököt csíkokra vágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. Egy evőkanálnyi olajon átsütjük. Teáskanálnyi felhevített olajon a spenótleveleket átpároljuk, közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A tojást a tejföl felével elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. A sütőtököt a spenóttal és a tojásos keverékkel összeforgatjuk. A maradék olajjal kikent kerek formába terítjük. A megmaradt tejfölt a tetejére kenjük, majd a reszelt parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt. Szeletekre vágva tálaljuk.
Sült pulykamell mellé tálalhatjuk, de önmagában is megállja a helyét.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)