Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott sütőtök spenóttal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
3 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozott és kimagozott sütőtököt csíkokra vágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. Egy evőkanálnyi olajon átsütjük. Teáskanálnyi felhevített olajon a spenótleveleket átpároljuk, közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A tojást a tejföl felével elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. A sütőtököt a spenóttal és a tojásos keverékkel összeforgatjuk. A maradék olajjal kikent kerek formába terítjük. A megmaradt tejfölt a tetejére kenjük, majd a reszelt parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt. Szeletekre vágva tálaljuk.
Sült pulykamell mellé tálalhatjuk, de önmagában is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)