Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelbimbó baconos sherrymártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl sherry ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
5 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, addig, amíg mártás sűrűségű nem lesz. A megtisztított kelbimbót vágjuk ketté és forgassuk át az olajjal, majd sóval és borssal hintsük meg. Tegyük vágott felével lefelé sütőlapra, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük negyed órát. A mártással elkeverve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)