Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyás lepény oroszosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg hajdinaliszt 336 9 1.7 71 4 ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A maradék olajat, a zúzott fokhagymát és a tejfölt elkeverjük, majd a burgonyás tésztára simítjuk. Még tíz percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Sült húsok mellé köretként vagy salátával önmagában is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)