Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Bogrács
(252 db)

Bajai halászlé Banya módjára

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább

Bakonyi aprópecsenye

A kockára vágott szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük, hozzátesszük a félfőre vágott hagymát, majd ha összeesett, a kockára vágott húst és hirtelen átsütjük. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, borssal és sóval ... tovább

Balatoni halászlé

3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább

Bárány bhuna

Vágjuk kockára a bárányhúst. Pirítsuk meg az olajon a finomra metélt hagymát. Keverjük bele az apróra vagdalt gyömbért, chilit és a fokhagymát. További 2 percig, kevergetve süssük. Ekkor vegyük kicsire a lángot és adjuk hozzá a ... tovább

Báránycurry

Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, ... tovább

Bárányegytál

A húst megmossuk, szárazra töröljük és kis kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a szétnyomott paradicsomot. Befűszerezzük és ... tovább

Bárányhúsos cibereleves

Az apróra vágott bárányhúst forrásban lévő vízbe dobjuk. Rövid forralás után a képződő habot leszedjük, majd a zöldjével együtt, vékonyra karikázott újhagymát és fokhagymát a lébe dobjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. ... tovább

Báránylapocka paradicsommal és sütőtökkel

A felkockázott báránylapockát kevergetve süssük aranybarnára a felhevített olajban, ezt tehetjük több részletben is. Végül adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy perc pirítás után öntsük fel a borral és a levessel. Dobjuk bele ... tovább

Bazsalikomos pulykatokány

A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd fehéredésig sütjük rajta a kockára vágott pulykacombot. Felöntjük a borral és zsírjára sütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Végül ... tovább

Bécsi gulyás

Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz. A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis ... tovább