Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bárányegytál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Buli, Párolt, Bogrács, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
40 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
60 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst megmossuk, szárazra töröljük és kis kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a szétnyomott paradicsomot. Befűszerezzük és összepároljuk, majd felöntjük húslevessel, felforraljuk és közepes tűzön 25 percig főzzük. A szintén kis kockára vágott burgonyát beledobjuk és a ha a burgonya félpuha, a közben vékonyan felszeletelt cukkinit is belekeverjük. Kb tíz perc alatt puhára főzzük.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)