Bárányegytál (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Buli, Párolt, Bogrács, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst megmossuk, szárazra töröljük és kis kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a szétnyomott paradicsomot. Befűszerezzük és összepároljuk, majd felöntjük húslevessel, felforraljuk és közepes tűzön 25 percig főzzük. A szintén kis kockára vágott burgonyát beledobjuk és a ha a burgonya félpuha, a közben vékonyan felszeletelt cukkinit is belekeverjük. Kb tíz perc alatt puhára főzzük. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||