| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db cseresznyepaprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg ponty | 143 | 15.8 | 8.7 | 0.1 | 0 | 70 |
| 60 dkg keszeg | 117 | 16.6 | 5.5 | 0.2 | 0 | 89 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a pontyszeleteket. Felforralom, majd beleteszem a sót és a létféle paprikát. Mintegy félórai forralást követően tálalhatjuk.