Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szegedi halászlé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Karácsony, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
50 dkg kecsege ? ? ? ? ? ?
15 dkg ikra 0 ? ? ? ? ?
15 dkg haltej 0 ? ? ? ? ?
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halakat kifilézem, a pontyot beirdalom, majd gusztusos darabokra vágom, besózva félre teszem. A halfejeket és a csontokat a félkarikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 3 liter vízben, másfél órát főzöm, majd leszűröm, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a haldarabokat, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mérsékelt lángon főzöm mintegy fél órát. Az utolsó tíz percben hozzáadom a tejet és az ikrát. Főzés közben nem keverem, csak rázogatom, hogy a hal ne törjön össze.
Forrón, friss, puha kenyérrel tálalom.
Ki-ki ízlése szerint csípős paprikával ízesíti.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)