Balatoni halászlé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Karácsony, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a pontyszeleteket. Felforralom, majd beleteszem a sót és a létféle paprikát. Mintegy félórai forralást követően tálalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||