Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bárány bhuna

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
2 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
igény szerint garam masala 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk kockára a bárányhúst. Pirítsuk meg az olajon a finomra metélt hagymát. Keverjük bele az apróra vagdalt gyömbért, chilit és a fokhagymát. További 2 percig, kevergetve süssük. Ekkor vegyük kicsire a lángot és adjuk hozzá a kurkumát, az őrölt koriandert, a köménymagot és chiliport. Keverjük át, majd dobjuk a masszába, a felvagdalt paradicsomot. Forraljuk össze és tegyük bele a húskockákat, öntsük fel, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk meg, majd kis lángon, fedő alatt pároljuk puhára, fél-, háromnegyed óra alatt. Keverjük bele a garam masalát és hintsük meg a finomra vágott korianderrel.
Naan kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)