Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bécsi gulyás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz.
A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti. Sóval, őrölt köménnyel, borssal és durvára vágott fokhagymával fűszerezzük, mindig, csak kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül a paradicsompürével, majoránnával, citromlével és pirospaprikával összeforraljuk.
Knédlivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)