Bécsi gulyás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz. A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti. Sóval, őrölt köménnyel, borssal és durvára vágott fokhagymával fűszerezzük, mindig, csak kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül a paradicsompürével, majoránnával, citromlével és pirospaprikával összeforraljuk. Knédlivel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||