Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Báránylapocka paradicsommal és sütőtökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
40 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott báránylapockát kevergetve süssük aranybarnára a felhevített olajban, ezt tehetjük több részletben is. Végül adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy perc pirítás után öntsük fel a borral és a levessel. Dobjuk bele a kakukkfüvet, a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és sózva, borsozva, fedő alatt kis lángon főzzük félpuhára. Keverjük bele a szintén kockára vágott tököt és pároljuk, amíg minden megpuhul.
Kuszkusszal vagy pirított darával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)