Báránylapocka paradicsommal és sütőtökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott báránylapockát kevergetve süssük aranybarnára a felhevített olajban, ezt tehetjük több részletben is. Végül adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy perc pirítás után öntsük fel a borral és a levessel. Dobjuk bele a kakukkfüvet, a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és sózva, borsozva, fedő alatt kis lángon főzzük félpuhára. Keverjük bele a szintén kockára vágott tököt és pároljuk, amíg minden megpuhul. Kuszkusszal vagy pirított darával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||