Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sült
(312 db)

Ropogós csirkeszárny

A csirkeszárnyakat feldaraboljuk és a szárnyvégeket eltesszük, máshoz, pl. leveshez. A többi részt a porrá tört fűszerekkel és az olajjal összeforgatjuk. Több órát, esetleg egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. Másnap a ... tovább

Roqueforttal töltött csirkecomb

A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd ... tovább

Rostonsült rák zöldségekkel

A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott ... tovább

Rozmaringos borjúsaslik

A borjúhúst lehártyázzuk és kockára, a szalonnát hasonló méretű szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a rozmaringlevéllel és borssal ízesített olajba forgatjuk. Belekeverjük a húsdarabokat és a szalonnát, majd ... tovább

Rozmaringos vasalt csirke

A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a ... tovább

Rózsafánk

A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni hagyjuk. Késfokvastagságúra nyújtjuk. Három különböző méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongok szélét ollóval, több helyen ... tovább

Sajtos bundás kenyér

A tojást felverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és két kenyérszelet közé egy-egy vékonyra szeletelt sajtot illesztünk. Jól összenyomjuk és átlósan félbevágjuk. A ... tovább

Sajtos burgonyalepény

A sajtokat lereszeljük és az áttört főtt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tenyérnyi lapokká formázzuk. Kevés olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, majd fokhagymával vagy kaporral ... tovább

Sajtos csiga

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval. A vaj felével összemorzsoljuk és a tejjel összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk. A félretett vajjal, tejföllel és a reszelt sajttal készített masszával megkenjük és feltekerjük. ... tovább

Sajtos gofri sonkakrémmel

A lisztet szitáljuk össze a sóval, a borssal és a sütőporral, majd keverjük el a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a reszelt sajttal, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Süssük aranybarnára. A ... tovább