Rizses fasírt hagymás mártással
Hozzávalók
Rizses fasírt hagymás mártással
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
fokhagyma granulátum |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/4 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/4 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1.5 teáskanál
chilipor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/2 evőkanál
lenmagolaj |
900 |
0 |
99.5 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
sikér |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
búzacsíra |
349 |
25 |
8 |
42 |
24.7 |
0 |
| 25 dkg
barnarizs |
0 |
6.7 |
2.8 |
81.3 |
10.2 |
0 |
| 10 dkg
zabpehely |
295 |
8.8 |
1.7 |
60.7 |
13.8 |
0 |
| 5 dkg
lencse |
335 |
26 |
1.9 |
53 |
10.6 |
0 |
| 1 teáskanál
hagyma granulátum |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1.5 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hagymamártás
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 2 evőkanál
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
teljes kiőrlésű tönkölyliszt |
323 |
14 |
3 |
59 |
8 |
0 |
| 1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Rizses fasírt hagymás mártással
A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő.
Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, gyúrd össze az egészet kézzel, majd oszd öt egyenlő részre. Melegíts meg egy serpenyőt, tégy bele egy kevés olajat, majd, ha már elég meleg, tedd bele a szépen megformázott fasírtokat és oldalanként 5 – 5 percig süsd. Könnyen megég, ne hagyd magukra őket!
Ha ez megvan, szedd ki a fasírtokat. Ha elkészült a mártás, helyezd vissza a serpenyőbe a fasírtokat. Kanalazd a tetejükre a szószt és már tálalhatod is.
Köretnek mi párolt sárgarépát és vegán majonézes kukoricát ettünk hozzá.
A fenti mennyiség 2.5 ember adagja, ha úgy számoljuk, hogy egy fő megeszik két fasírtot. Lehet, hogy érdemes azonnal "duplázni".
Hagymamártás
Öntsd a serpenyőbe a feldarabolt hagymát s pirítsd meg. Közben egy fedeles pohárban rázd össze a ketchupot, a lisztet, a vizet, sót, borsot, majd ha már nincsenek benne csomók, borítsd a hagymára, forrald össze.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)