Rántott pontyfilé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
ponty |
143 |
15.8 |
8.7 |
0.1 |
0 |
70 |
fél
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
igény szerint
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halat kifilézzük, majd a filéket, a bőrig, sűrűn beirdaljuk. Ezután a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztes halat megforgatom a habosra felvert tojásban, végül meghempergetem a zsemlemorzsában és bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. (Az első oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül sütöm.) Itatóspapírra vagy papírtörlőre teszem a megsütött szeleteket, hogy felszívja a felesleges olajat. Megmosott és karikákra vágott citrommal feldíszítem, vajas, petrezselymes burgonyával vagy petrezselymes párolt rizzsel és tartármártással tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)