Tőkehalfilé tejszínes mártással
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
tőkehal |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
46 |
1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
3 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében pirosra sütjük. Közben a pórét a vaj másik felében megpároljuk, hozzáreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a maradék levét és tejszínnel felöntve sűrűre forraljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát félbe-negyedekbe vágva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. A sütés vége felé összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel. A tál egyik oldalára rakjuk a burgonyát, mellé tesszük a halszeleteket, végül körülöntjük a mártással. Citromszelettel és petrezselyembóbitával díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)