Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pontyfilé sörtésztában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Sült, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1,5 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
12 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
1,5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 mokkáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyfiléket csíkokra vágom és jól megsózom. Félreteszem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a sört és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, palacsintatésztaszerű massza legyen belőle. Megsózom, megborsozom, és elkeverem benne a zúzott fokhagymát.
A halcsíkokat először a lisztbe forgatom, majd a tésztába mártom, és a bő, forró olajban közepes lángon, szép világos sárgásbarnára sütöm. A felesleges olajat leitatva meleg tálra teszem, citromkarikákkal feldíszítem, és petrezselymes párolt rizzsel vagy sült burgonyával, valamint tartármártással kínálom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)