| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 40 dkg rókagomba | 12 | 2 | 0.5 | 0 | 5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. A zúzott fokhagymát és a kisebb darabokra vágott gombát belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütjük. Az elhabart tojásokat ráöntjük és néhányszor elkeverve, a nekünk megfelelő szárazságúra sütjük.