Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás röszti reggelire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Buli, Szabadban, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
40 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
40 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A melegen reszelt burgonyát, két tojással elkeverjük. A felhevített, 1 evőkanál olajon átsütjük, a kicsire vágott, 1 fej hagymát, végül hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózva, borsozva, kissé összesütjük a belekevert burgonyával. Átfordítjuk és visszatesszük a serpenyőbe. Kissé pihenni hagyjuk. A bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsíron megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a reszelt cukkinival összepároljuk. A félretett tojásokkal, a pörccel, a reszelt cheddar felével és a tejjel elkeverve, sóval, borssal ízesítve, a burgonyalepényre kenjük. A 175 fokos sütőben fél órát sütve, majd a maradék reszelt sajttal meghintve, 200 fokon 15 percig pirítsuk. Tálalás előtt negyed órát pihentessük.
Cikkekre vágva, salátával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)