Gombás röszti reggelire
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
| 40 dkg
cheddar sajt (chester) |
495 |
25.5 |
27 |
37 |
0 |
97 |
| 4 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 40 dkg
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
| 15 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 50 dkg
főtt burgonya |
77 |
2 |
0.01 |
17.5 |
2.2 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A melegen reszelt burgonyát, két tojással elkeverjük. A felhevített, 1 evőkanál olajon átsütjük, a kicsire vágott, 1 fej hagymát, végül hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózva, borsozva, kissé összesütjük a belekevert burgonyával. Átfordítjuk és visszatesszük a serpenyőbe. Kissé pihenni hagyjuk. A bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsíron megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a reszelt cukkinival összepároljuk. A félretett tojásokkal, a pörccel, a reszelt cheddar felével és a tejjel elkeverve, sóval, borssal ízesítve, a burgonyalepényre kenjük. A 175 fokos sütőben fél órát sütve, majd a maradék reszelt sajttal meghintve, 200 fokon 15 percig pirítsuk. Tálalás előtt negyed órát pihentessük.
Cikkekre vágva, salátával kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)