Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Böllér melegszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Párolt, Grillsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 cl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
10 dkg sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
10 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat és vesét sütjük át, majd belekeverjük a lehártyázott velőt és összesütjük. A sütés végén, belekeverjük a pirospaprikát. A két masszát húsdarálón áteresztjük, sóval borssal fűszerezzük, majd elkeverjük a tojásokkal. A szárazon megpirított kenyerekre kenjük és reszelt sajttal meghintjük. Grillben vagy sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Egy pohár sörrel, isteni!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)