Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Hirtelen sült
(459 db)

Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)

Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk ... tovább

Rizslepény

Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket ... tovább

Rókagombás sertésszelet burgonyás rétessel

A karajt kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A hússzeleteket a zsírtól, a hártyáktól megtisztítjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd egy evőkanál vajon, minden oldalát 1-1 percig elősütjük. A zsályaleveleket finomra vágjuk és ... tovább

Romesco szósz

A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ... tovább

Ropogós süllőfilé zöldségágyon

A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a ... tovább

Ropogós tintahalkarikák

A tintahalat megtisztítjuk a lábakat levágjuk, a testét felkarikázzuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a tejjel, a péppé dörzsölt fokhagymával és ráöntjük a tintahaldarabokra. Húsz percig, néha ... tovább

Roquefortos csirkecsíkok fusilivel

A vizet feltesszük forralni, majd előkészülünk a tészta főzéséhez. Egyidőben felforrósítjuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, majd ... tovább

Rósejbni

RÓSEJBNI (főnévi igenévi alak): Az étkezéskultúra körében használt kifejezés (teljes mondatban: "Elmegyek rósejbni."). Jelentése: az illető sültkrumplival degeszre zabálja magát. Na ez szép, elnézést, ezt az netről szedtem, ... tovább

Rostélyon sült pulykamell majorannás vajjal

A pulykamellet kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk, majd a húsból négy egyforma szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, meghintjük sóval és törött borssal. Egy edényben a vajat a rostély mellé, a melegre állítjuk, és hagyjuk ... tovább

Rostélyon sült pulykamell, barbecue mártással

A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre ... tovább