Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós tintahalkarikák

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
50 dkg tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tintahalat megtisztítjuk a lábakat levágjuk, a testét felkarikázzuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a tejjel, a péppé dörzsölt fokhagymával és ráöntjük a tintahaldarabokra. Húsz percig, néha átkeverve állni hagyjuk, majd gondosan lecsepegtetjük. Zacskóba szórjuk a borssal, sóval összeszitált lisztet, majd a tintahalkarikákat és a lábakat hozzáadva összerázzuk, amíg a hús bevonja a lisztes keverék. Szitába téve lerázzuk a fölösleget. Forró olajban, kevergetve, egy-két perc alatt aranyszínűre sütjük. Ne tovább, mert gumisszerű lesz.
Ajoli vagy csípős paradicsommártás kíséretében tálaljuk.
A fogpiszkáló, a hozzá illő, evőeszköz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)