Ropogós tintahalkarikák
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
50 dkg
tintahal |
61 |
12.7 |
0.7 |
0.8 |
0 |
170 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tintahalat megtisztítjuk a lábakat levágjuk, a testét felkarikázzuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a tejjel, a péppé dörzsölt fokhagymával és ráöntjük a tintahaldarabokra. Húsz percig, néha átkeverve állni hagyjuk, majd gondosan lecsepegtetjük. Zacskóba szórjuk a borssal, sóval összeszitált lisztet, majd a tintahalkarikákat és a lábakat hozzáadva összerázzuk, amíg a hús bevonja a lisztes keverék. Szitába téve lerázzuk a fölösleget. Forró olajban, kevergetve, egy-két perc alatt aranyszínűre sütjük. Ne tovább, mert gumisszerű lesz.
Ajoli vagy csípős paradicsommártás kíséretében tálaljuk.
A fogpiszkáló, a hozzá illő, evőeszköz.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)