Ropogós tintahalkarikák (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tintahalat megtisztítjuk a lábakat levágjuk, a testét felkarikázzuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a tejjel, a péppé dörzsölt fokhagymával és ráöntjük a tintahaldarabokra. Húsz percig, néha átkeverve állni hagyjuk, majd gondosan lecsepegtetjük. Zacskóba szórjuk a borssal, sóval összeszitált lisztet, majd a tintahalkarikákat és a lábakat hozzáadva összerázzuk, amíg a hús bevonja a lisztes keverék. Szitába téve lerázzuk a fölösleget. Forró olajban, kevergetve, egy-két perc alatt aranyszínűre sütjük. Ne tovább, mert gumisszerű lesz. Ajoli vagy csípős paradicsommártás kíséretében tálaljuk. A fogpiszkáló, a hozzá illő, evőeszköz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||