Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Hidegvérűek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
32 dkg carnaroli (rizottórizs) 0 ? ? ? ? ?
12 db rákfarok 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
6 dkg pármai sonka 0 0 0 0 0 72
3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
4 dkg kecskesajt 285 16.7 23.4 1.6 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk hozzá a forrásban lévő csirkelevest, amíg a rizs meg nem puhul. Ne főzzük túl puhára! Közben olívaolajon süssük meg a rákfarkakat. Ha elkészült a rizottó, keverjük bele a kecskesajtot, a juliennere vágott pármai sonkát, a citrom reszelt héját, egy kis darab kakukkfüvet, és a rák sütéséhez használt olívaolajból egy keveset. A rákfarkakkal és pármai sonka szeletekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)