Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Hidegvérűek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk hozzá a forrásban lévő csirkelevest, amíg a rizs meg nem puhul. Ne főzzük túl puhára! Közben olívaolajon süssük meg a rákfarkakat. Ha elkészült a rizottó, keverjük bele a kecskesajtot, a juliennere vágott pármai sonkát, a citrom reszelt héját, egy kis darab kakukkfüvet, és a rák sütéséhez használt olívaolajból egy keveset. A rákfarkakkal és pármai sonka szeletekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||