Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Hirtelen sült
(459 db)

Grillpác zöldségekhez

A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük. ... tovább

Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával

A kicsontozott tarjaszeleteket a bors, mustár, olaj keverékkel bekenjük és a felszeletelt hagymákkal rétegezve dobozba tesszük. Néhányszor átforgatva, egy éjszakát pihentetjük. Szobahőmérsékletve engedve, a pácot lekotorva kezdjük, ... tovább

Gung bao csirke

Pirítsuk meg szárazon a mogyorót, majd tegyük félre. A kicsontozott lebőrözött csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és hintsük meg a keményítővel. 2 evőkanálnyi forró olajban süssük át a csirkedarabokat, szép barnára. ... tovább

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban

A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük ... tovább

Gyömbéres-tejfölös hús

A kicsontozott, lebőrözött húst kockára vágjuk és a fűszerekkel összeforgatjuk. Hűtőben egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajon, kevergetve aranybarnára sütjük. Közben a sós vízben állni hagyott, kockaburgonyát ... tovább

Gyorséttermi bundázott csirkecomb

A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább

Gyümölcsös pulykanyársak

Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, ... tovább

Hagymás harcsafilé, zöld burgonyapürével

A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. ... tovább

Hagymás rostélyos

A csont nélküli rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, a széleit bevagdossuk és húskalapáccsal vékonyra kiverjük. Őrölt borssal meghintjük, leöntjük olajjal és hűtőben 3-4 napig állni hagyjuk. A vékony karikákra ... tovább

Hagyományos sült keszeg

A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig ... tovább