Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gung bao csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Wok, Sós, Savanyú, Édes, Csípős, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
1/2 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Pirítsuk meg szárazon a mogyorót, majd tegyük félre. A kicsontozott lebőrözött csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és hintsük meg a keményítővel. 2 evőkanálnyi forró olajban süssük át a csirkedarabokat, szép barnára. Szűrőkanállal szedjük ki és tartsuk melegen. Öntsük a wokba a maradék olajat és a szárával együtt felkarikázott újhagymát, a felkockázott fokhagymát, a reszelt gyömbért és az erőspaprikakrémet pirítsuk egy percig, tegyük vissza csirkét és öntsük rá az előzőleg elkevert szójaszósz, ecet, cukor egyveleget. Kevergetve forraljuk át, amíg mindenhol bevonja a csirkét. Tálalás előtt keverjük bele a mogyorót.
Párolt rizst adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)