Gung bao csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Wok, Sós, Savanyú, Édes, Csípős, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Pirítsuk meg szárazon a mogyorót, majd tegyük félre. A kicsontozott lebőrözött csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és hintsük meg a keményítővel. 2 evőkanálnyi forró olajban süssük át a csirkedarabokat, szép barnára. Szűrőkanállal szedjük ki és tartsuk melegen. Öntsük a wokba a maradék olajat és a szárával együtt felkarikázott újhagymát, a felkockázott fokhagymát, a reszelt gyömbért és az erőspaprikakrémet pirítsuk egy percig, tegyük vissza csirkét és öntsük rá az előzőleg elkevert szójaszósz, ecet, cukor egyveleget. Kevergetve forraljuk át, amíg mindenhol bevonja a csirkét. Tálalás előtt keverjük bele a mogyorót. Párolt rizst adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||