Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett, töltött karaj spárgával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Alufólia
Hozzávalók

Grillezett, töltött karaj spárgával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint grillfűszer ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
10 dkg kolbász 511 23 45 0.2 0 160
80 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillen párolt spárga
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomó spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
4 kávéskanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 teáskanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett, töltött karaj spárgával
A karajt a csonttal együtt felszeleteljük. Zsebet vágunk a húsba, amibe bele tudjuk tölteni az apróra vágott sajtot, kolbászt és a sonkát, a nyílás fogpiszkálóval megtűzzük. A sajt kerüljön legbelülre, mert sütés közben olvad és, ha nem jól tűzzük meg a húst, az összes a faszénen lesz, nem a húsban. A szeleteket kívülről grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A rácsot megolajozzuk, majd közepes magasságon, egyszer megfordítva, megsütjük a szeleteket.
A grillezett spárgával tálaljuk.

Grillen párolt spárga
2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész lezárása előtt beleöntjük a bort is. A fóliatasakokat a grill hűvösebb részére helyezzük, néhányszor megforgatva, negyed óra alatt, készre pároljuk a spárgát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)