Sajttal töltött pikáns pulykamell
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 16 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| igény szerint
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 4 szelet
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
| 50 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel az olajba keverjük. A hússzeletekbe akkora zsebet vágjunk, hogy a sajt beleférjen, majd kívül-belül bekenve az olajos páccal, a sajtot beledugjuk és a nyílást összetűzzük. A húsdarabokat a baconba tekerjük, majd a maradék páccal időnként megcsepegtetve, középmagasra helyezett grillrácson, pirosra sütjük.
Idénysalátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)