Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajttal töltött pikáns pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Töltött, Göngyölt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 szelet mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel az olajba keverjük. A hússzeletekbe akkora zsebet vágjunk, hogy a sajt beleférjen, majd kívül-belül bekenve az olajos páccal, a sajtot beledugjuk és a nyílást összetűzzük. A húsdarabokat a baconba tekerjük, majd a maradék páccal időnként megcsepegtetve, középmagasra helyezett grillrácson, pirosra sütjük.
Idénysalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)