Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A fűszeres mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 szál thai citromfű 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban
A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük félre. Készítsük el a mártást, majd a húsgolyókat beletéve, kis lángon, fedő alatt főzzük negyed órát.
Főtt tésztával vagy bulgurral kínáljuk.

A fűszeres mártás
A serpenyőből, amelyben a húsgolyókat sütöttük, öntsük ki a felesleges zsiradékot és felhevítve az olajat, a fűszermagokat pattogtassuk ki. Dobjuk az edénybe a finomra vágott hagymát és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a feldarabolt citromfüvet, a fás végét, csak összezúzva, a fahéjat és a zúzott fokhagymát és süssük össze. Öntsük hozzá az almabort és a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk meg, majd nagy lángon, kevergetve, enyhén sűrítsük be.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)