Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyömbéres-tejfölös hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sült, Olajsütő, Wok, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
70 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott, lebőrözött húst kockára vágjuk és a fűszerekkel összeforgatjuk. Hűtőben egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajon, kevergetve aranybarnára sütjük. Közben a sós vízben állni hagyott, kockaburgonyát lecsepegtetjük és bő olajban ropogósra sütjük. A hússal és a felmelegített tejföllel összeforgatva tálaljuk. Igazi szaftos aprópecsenye.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)