Gyömbéres-tejfölös hús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sült, Olajsütő, Wok, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
70 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott, lebőrözött húst kockára vágjuk és a fűszerekkel összeforgatjuk. Hűtőben egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajon, kevergetve aranybarnára sütjük. Közben a sós vízben állni hagyott, kockaburgonyát lecsepegtetjük és bő olajban ropogósra sütjük. A hússal és a felmelegített tejföllel összeforgatva tálaljuk. Igazi szaftos aprópecsenye.