A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk. A langyos vajat a cukorral habosra verjük, majd a tojásokat, a tejet és a joghurtot alaposan belekeverjük. Több részletben, beleforgatjuk a lisztes keveréket. ... tovább
A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony ... tovább
A lisztet szitáljuk össze sóval, majd a vajjal morzsoljuk el, annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjuk, gyúrjuk össze. Tekerjük fóliába és hűtsük be 2 órára. A sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót vágjuk apróra és a ... tovább
A lisztbe keverjük a sót és az oregánót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Egy órát, hűtőben, pihentetjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra ... tovább
A sertéshájat hideg vízben megáztatjuk, megtisztítjuk és ledaráljuk. Késsel 18 dkg liszttel összedolgozzuk és tömbbé formázzuk. Közben a fél deci tejet az élesztővel, a cukorral és két evőkanál liszttel kovásszá futtatjuk.
Ha ... tovább
A borjúcombot bedörzsöljük sóval, borssal és az olajon körbesütjük. A beáztatott római tál aljára terítjük a felkarikázott hagymát és beleszórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Szintén sózzuk, borsozzuk. A hagymarétegre ... tovább
A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos ... tovább
A szalonnát apró kockára vágom, majd kis lángon, zsírjára sütöm. A pörcöt, beáztatott római tálba szórom. A sózott, borsozott húst, a zsiradékban fehéredésig sütöm, majd a szalonna pörcre fektetem. A sütőzsiradékban ... tovább
Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű ... tovább
A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, ... tovább